Gevel reiniging

Een vuile gevel is geen visitekaartje voor uw huis of bedrijf. Maar gevelreiniging is óók bittere noodzaak om het materiaal te ontzien van agressieve bacteriën die ontstaan door o.a. zure regen en uitlaatgassen. Iedere geveloppervlak heeft zijn eigen benadering.  De te hanteren methode is erg afhankelijk van de soort steen, soort vervuiling en van uw wenselijke resultaat.

Y-Gevels werkt met een aantal reinigingsmethodes die zeer milieuvriendelijk zijn en het materiaal zelf niet aantasten. Bij het vaststellen van de juiste methode wordt er per project gekeken naar de bereikbaarheid, opbouw en detaillering van de gevel en de mate van vervuiling.

Onze methoden om de gevel te reinigen
  • Zandstralen: we schuren dan een een klein laagje af van de stenen, waardoor een onvervuilde laag naar boven komt. U ziet de oorspronkelijke kleur weer dankzij deze vorm van gevelreiniging.
  • Stoomreiniging: het vuil op gezonde bakstenen gevels verdwijnt met deze methode.
  • Chemische reiniging: een combinatie van chemische stoffen zorgt ervoor dat vuil oplost of loslaat. Als het vuil weg is, ziet u weer de kleur die eronder zat.
  • Laserreiniging: het intensieve licht brandt als het ware vuile deeltjes weg. Deze methode werkt het beste bij lichte gevels
  • Mechanische reiniging: we nemen niet alleen uw voeg- en metselwerk mee, maar ook glas en gevelplaten.
Het resultaat

U krijgt niet alleen een mooie gevel terug. Uw gevel is ook nog lange tijd bestand tegen vocht en vervuiling.

Wij zijn uw gevelspecialist!