Gevel bekleding

Bent u opzoek naar een nieuwe uitstraling voor uw, huis,  bedrijfspand of gaat u een bedrijfspand laten bouwen? Y-Gevels biedt u alle mogelijkheden aan op het gebied van gevelbekleding.

Er zijn een aantal verschillende materialen waaruit je kunt kiezen. Steenstrips, crepi en hout zijn veel gebruikte gevelbekledingen. Ze zijn perfect te combineren met isolatie en geven de woning een vernieuwd uitzicht.

Steenstrips

Steenstrips zijn erg geschikt voor het renoveren van bakstenen gevels. Steenstrips kosten een fractie van een nieuwe muur en zijn, wanneer professioneel aangebracht haast niet van gemetselde bakstenen te onderscheiden. Je kunt steenstrips goed combineren met isolatie en ze laten zich relatief eenvoudig op de gevel aanbrengen.

Crepi

Crepi is een gevelpleister die rechtstreeks op de gevel kan worden aangebracht. Crepi is geschikt voor verschillende soorten ondergronden en is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Je kunt het, indien gewenst, perfect combineren met buitengevelisolatie wat ten goede komt aan de energieprestatie van de woning.

Hout

Hout is een veelzijdig product en het wordt al eeuwen toegepast als gevelafwerking. Het is een makkelijk te verwerken materiaal met een authentieke look en is geschikt voor allerlei soorten woningen (zowel modern als landelijk). Als gevelbekleding zijn zowel de verduurzaamde houtsoorten als de (tropische) hardhoutsoorten geschikt. Deze houtsoorten zijn vochtbestendig.

Spuitkurk

Het bekleden van de gevel met spuitkurk biedt tal van voordelen. Gespoten kurk heeft namelijk een hoge warmteopslagcapaciteit, is bestand tegen vocht en is beschikbaar in vele kleuren en korrelgroottes. Hier vind je meer info over deze decoratieve gevelbekleding en de prijzen per m2.